Ξανά μανά ημίμετρα

Επιχείρηση σκούπα- μαμούθ για χιλιάδες λαθρομετανάστες  αλλά και τοξικομανείς στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζει η Ελληνική Αστυνομία μετά τις ευρωεκλογές.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών φοβήθηκε τυχόν έκτροπα στη διάρκεια των επιχειρήσεων καθώς και την αρνητική δημοσιότητα και άναψε το πράσινο φως για την επιχείρηση- σκούπα μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

… πρόκειται για σαρωτική επιχείρηση που θα έχει ως στόχο να απομακρύνει όλους τους λαθρομετανάστες από το τρίγωνο Πλατεία Ομονοίας- Πλατεία Καραϊσκάκη- Πλατεία Θεάτρου…»

Μάλλον ολοκληρώθηκαν οι αγοραπωλησίες στην περιοχή. Καλώς να μας έρθει η τριπλή και βάλε ανάπλαση.

«Στην τελική ευθεία μπαίνει και το ζήτημα της δημιουργίας ενός μεγάλου στρατοπέδου- γκέτο στον Ασπρόπυργο της Αττικής, στο οποίο η αστυνομία θα μπορέσει να μεταφέρει εκατοντάδες από τους παράνομους μετανάστες που σήμερα βρίσκουν καταφύγιο στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας…

Η υπόθεση σκοντάφτει όμως και σε ενδοκυβερνητικές κόντρες, καθώς την έκταση έχει ζητήσει και το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να κατασκευαστούν οι νέες δικαστικές φυλακές… »

Πνίγονται σε μια κουταλιά νερό, λύσεις υπάρχουν πολλές:

i) Ακολουθούμε την -με εντυπωσιακά αποτελέσματα- πεπατημένη:

Θα ακολουθήσουμε το  ίδιο μοντέλο: αυτοί θα χτίζουν ολημερίς κι ολονυχτίς αντί πινακίου φακής. Το αποτέλεσμα θα είναι μια οικονομικά εξαιρετικά συμφέρουσα μπίζνα. Το ζήτημα της εξασφάλισης της απαιτούμενης παραγωγικότητας λύνεται με σωστή στελέχωση της επιστασίας (Μπουμπούκος, Πλεύρηδες, κλπ). Με αυτή τη  στελέχωση ο αριθμός των λαθρομεταναστών που για κάποιο -ατυχή σίγουρα- λόγο δε θα μπορέσουν να απολαύσουν το δημιούργημά τους, θα εκτοξευθεί. Επομένως λιγότερες μερίδες φακής άρα μεγαλύτερη οικονομία.

Στη θεμελίωση σφάζουμε 5-6 για το καλό.

ii) Ακολουθούμε άλλη πεπατημένη πιο μοντέρνα και πιο αποτελεσματική:

Τους βάζουμε και χτίζουν τη μεγαλυτερη σαπωνοποιία των νοτίων βαλκανίων.

Στη θεμελίωση σφάζουμε 5-6 για το καλό.

iii) Που να περιμένουμε μέχρι να γίνει το έργο, λύση εδώ και τώρα: ανά 5 λεπτά σφάζουμε 5-6 για το καλό.

iv) Συνδυάζουμε τα i, ii και iii.


Advertisements

3 responses to “Ξανά μανά ημίμετρα

 1. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ 28 Μαΐου, 2009 στο 2:59 μμ

  Διαφωνώ με τις επιλογές:
  i: Με το έλλειμμα που υπάρχει στο ΙΚΑ (ή όπως το ονόμασαν ή θα το ονομάσουν) τι θα κάνουμε? Το υπουργείο δ(σ)ικαιοσύνης θα εξαγγείλει το έργο των φυλακών με όρο οι εργαζόμενοι να είναι λαθρομετανάστες και μη ασφαλιζόμενοι; και τα ένσημα για να πάρει άδεια από την Πολεοδομία ποιος θα τα πληρώσει? Εξάλλου σίγουρη θα είναι η καταγγελία από μεγάλους κατασκευαστές, οι οποίοι και θα επανέλθουν με μεγαλύτερες εκπτώσεις και στο τέλος θα το κατασκευάσουν εκείνοι με λαθρομετανάστες μη ασφαλισμένους. Επομένως το μόνο θέμα είναι να εξαγγείλει το υπουργείο δικαιοσύνης το Έργο με ελάχιστη τιμή και τα υπόλοιπα θα τα κανονίσουν οι Μεγαλοκαρχαρίες (σσ θα πρέπει να καταβάλουν τα ένσημα στο ΙΚΑ, οπότε no problem)

  ii: Ομοίως με παραπάνω για το ΙΚΑ, απλά με μία πρόσθεση. Ποιος θα διαχειρίζεται τη σαπωνοποιία; Θα βάλουν Ιδιώτη; με ποιανού έξοδα? θα το κάνουν το έργο με αυτοχρηματοδότηση και εξασφαλισμένες τις πρώτες ύλες? Θα καταλήξουν να πληρώνουν και διόδια οι «πρώτες ύλες» με την είσοδό τους στο εργοστάσιο? και στο τέλος τι? Ο ιδιώτης θα δημιουργήσει θέσεις εργασίες (πλήρως…. νόμιμες), θα δουλέψει το εργοστάσιο για κανά δύο χρόνια και μετά θα το μεταφέρει στη Βουλγαρία με μικρότερα έξοδα…. Άρα θα έχουμε περισσότερους άνεργους στην Ελλάδα που θα τους πληρώνει το ΙΚΑ.

  Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

  ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ…. ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΚΑ

  P.S. Άσε που βολεύουν. Έχει κοιτάξει κανείς την τιμή για πλύσιμο αυτοκινήτων στα βενζινάδικα….; με 0,5 ευρώ που παίρνουν οι λάθρο ούτε τον καθρέφτη δεν σου πλένουν τα πλυντήρια…

 2. ΠΡΟΕΔΡΟΣ 28 Μαΐου, 2009 στο 11:51 μμ

  Νομίζω οσοι ζούμε στο ‘βαθύ’ κέντρο της πόλης γινόμαστε κοινωνοί μιας συνεχούς πορείας βαναυσότητας, κρατικής εγκατάλειψης και αντι-κρατικής βίας, τελικά θυματοποίησης όλως μας και κυρίως όσων ΄έχουν λιγότερα μέσα’. Προσωπικά έτυχε να βρίσκομαι στο τετράγωνο ‘πίσω από το Δημαρχείο’ το προηγούμενο Σάββατο, που συνειδητά εγκαταλείπει στους νταβατζήδες και μετά από αυτούς στους επίδοξους αγοραστές του κάθε έννοια δημόσιας υπηρεσίας (περιλαμβανομένης της αστυνομίας). Νομίζω επίσης ξέρουμε οτι ασκούνται πιέσεις στο να μη δεχτεί η Κούνεβα και η οικογένειά της την οποιαδήποτε αποζημίωση για ανεπανόρθωτες βλάβες που κάθε ‘Κούνεβα’ -και υπάρχουν πολλές!- κανονικά θα δικαιούταν και καθένας από μας θα διεκδικούσε, για να ‘ηρωοποιηθεί’ σε τιμητικές θέσεις σε Ευρωψηφοδέλτια… συλλογικών ενοχών. Παράλληλα σε δύσκολους καιρούς κάτι ελπιδοφόρο αρχίζει να γεννιέται όταν οι συλλογικότητες δρουν και υπερασπιζονται ότι πράσινο, κοινό και ανοικτό μπορεί να αναπνεύσει στην πόλη που γέννησε το ‘Δεκέμβρη’ αυτόν και τους άλλους που έρχονται.

  Δείτε πιό κάτω από την Καθημερινή το πρόσφατο άρθρο του φίλου μου Τάκη Καμπύλη με τα περισσότερα σημεία του οποίου συμφωνώ.

  Κάποτε πρέπει να πάψουμε να στηρίζουμε υποκριτικά την ψευτο-αριστερίστικη βαναυσότητα και ‘μαγκιά’ που είναι μέρος του προβλήματος ενώ οι ίδιοι προφυλάσσουμε τα παιδιά μας, τις γυναίκες μας και…τους εαυτούς μας από τις ‘κακιές’ γειτονιές του κέντρου…
  ………………………………………………………………………………………………………………..

  Ο νέος αριστερισμός στην Ελλάδα είναι μικροαστικός

  Του Τακη Kαμπυλη

  Mία φίλη γύρισε τις προάλλες από το Bερολίνο. Eνθουσιασμένη (και) από τις εκθέσεις που είδε, από τα βιβλία που βρήκε, από τις συζητήσεις που παρακολούθησε, από τα μικροδώρα που βρήκε για φίλους, αλλά και από τα εστιατόρια, τα πιάτα και τις τιμές τους. Mικρή λεπτομέρεια: όλα αυτά τα βρήκε στις καταλήψεις αναρχικών και αντιεξουσιαστών στη γερμανική πρωτεύουσα.

  H παράδοση στον μεταπολεμικό ευρωπαϊκό «αριστερισμό» γύρω από θέματα δράσης και παρέμβασης είναι πολύ διαφορετική από αυτό που ζούμε στις αθηναϊκές καταλήψεις των τελευταίων χρόνων. Για παράδειγμα, στο Bερολίνο, ο νέος διεθνισμός ως αναγκαιότητα δεν εξαντλείται απλώς στην παροχή ενός ιδιότυπου ασύλου σε αλλοδαπούς. Aντίθετα, έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη εναλλακτική αγορά, στο δίκτυο της οποίας θα βρει κανείς από πάμπτωχους παραγωγούς του Tρίτου Kόσμου μέχρι μεσήλικες φιλελεύθερους καταναλωτές.

  Η συλλογικότητα

  Kαι εκεί, η συλλογικότητα δεν εξαντλείται στην παροχή βαζελίνης για τα δακρυγόνα. Πολλές καταλήψεις είναι μάλλον πολιτιστικά κέντρα, με έμφαση τόσο στο δικαίωμα βήματος και δημόσιας παρέμβασης όσων απορρίπτονται από την αγορά, όσο και στη… δημόσια υγιεινή.

  Aποτελούν μάλλον κυψέλες δημιουργίας και δράσης, παρά χώρους ανέξοδης οργής, απλοϊκών αναλύσεων ή δράσης κακομαθημένων εφήβων. O νέος ελληνικός αριστερισμός που πρώτα πάτησε γερά στα πανεπιστήμια, τώρα με αφορμή τα «Δεκεμβριανά» (αλλά και την αλλαγή του κλίματος στα AEI) επιχειρεί πλέον σε γειτονιές κοντά στο ιστορικό κέντρο. Oι νέες καταλήψεις κτιρίων θα είναι το επόμενο βήμα.

  Tο Σάββατο το βράδυ, πίσω από το παλαιό δημαρχείο επί της πλατείας Kοτζιά, έγιναν μερικές σκηνές, που όμως αποτελούν την καθημερινότητα ενός γκέτο που λειτουργεί εκεί, αλλά αρνούμαστε να το δούμε. Kι αν επέμβει η αστυνομία, πολλοί από τους νέους αριστεριστές θα το καταγγείλουν και θα το εμποδίσουν.

  Kάτι είχε συμβεί και στα γύρω στενά είχαν συγκεντρωθεί περίπου 80 νεαρές πόρνες, ημίγυμνες, σχεδόν όλες Aφρικανές και όλες πολύ νεαρής ηλικίας. Γύρω τους μερικοί «προστάτες», κάποιοι «πελάτες», Αραβες και λίγοι Ελληνες, και κοντά τους καμιά δεκαριά τραβεστί με τους πιτσιρικάδες αγαπημένους τους. Kάποια στιγμή πέρασε ένα περιπολικό. Σαν σμήνος πουλιών αντέδρασε το πλήθος. Ετρεχαν προς τη μία και προς την άλλη κατεύθυνση με φωνές, άλλοτε τρομαγμένες κι άλλοτε χαρούμενες. Tο πλήθος παρέχει ασφάλεια.

  Λίγο αργότερα, από το περιπολικό κατέβηκαν τρεις αστυνομικοί με τα όπλα προτεταγμένα. Kαταδίωξαν και συνέλαβαν έναν νεαρό. Tο πλήθος κινήθηκε εναντίον τους. Ενας από τους αστυνομικούς ύψωσε το όπλο και στόχευσε περιμετρικά. Tο πλήθος σταμάτησε. Oι αστυνομικοί έφυγαν και η «ζωή» στο γκέτο συνεχίστηκε. Mε τις δομές εξουσίας και το νόμο του νταβατζή σε πλήρη επιβολή.

  Kούνεβα και λογοκρισία

  Tην περασμένη βδομάδα, με αφορμή το παλαιό Eφετείο, βιώσαμε πάλι το θέατρο του παραλόγου. «Aφήστε τους να ζήσουν στο Eφετείο», φώναζαν οι νέοι αριστεριστές. Eλάχιστοι σήκωσαν τα μανίκια και ανέλαβαν την ευθύνη όσων λένε, μετέχοντας σε επιχείρηση καθαριότητας εντός του Eφετείου.

  Tελευταίο δείγμα αυτού του ιδιότυπου ελληνικού αριστερισμού, ο θεατρικός μονόλογος του Μισέλ Φάις για την Kούνεβα. Ως άλλοι σταυροφόροι, ως οι αποκλειστικοί θεματοφύλακες της ηθικής, επιβάλλουν, με την κατάληψή τους στο θέατρο, να μην ανέβει το έργο. Kαι συνεχίζουν, ακόμη κι όταν η Kούνεβα δημοσιοποίησε (διευκρίνιση: δεν της το ζήτησε ο Φάις, ήταν δική της πρωτοβουλία) την αντίθεσή της με

  Η ατιμωρησία

  Για να νομιμοποιήσει ο μικροαστός του ’80 (ή «λαός», κατά την προσφιλή έκφραση της εποχής) τα «θέλω» του, δεν χρειάστηκαν παρά τρία συστατικά: η θυματοποιημένη Aριστερά, μια αφελής ψευδο-ιδεολογία αντικρατισμού και η δικαίωση, αξιωματικά, κάθε στείρου ατομικισμού.

  Mείζονα ρόλο διαδραμάτισε και η λαϊκίστικη αντίληψη περί Δημοκρατίας: σκοπίμως δεν είδαν (δεν βλέπουν) τις ευκαιρίες της, αλλά μόνο τα αδιέξοδά της. Στάθηκαν απέναντί της σαν τους Αναχωρητές του Χριστιανισμού, καταγγελτικά, αναζητώντας από τη Δημοκρατία μάλλον ένα μεταφυσικό περιεχόμενο. Δεν είναι τυχαίο πως στην αγιογραφία τους ο μπάτσος είναι ο απόλυτος εχθρός ακόμη και σε σχέση με τον δουλέμπορο ή με τον νταβατζή.

  Βασική απαίτηση των μικροαστών του χθες και των σημερινών αριστερίστικων κακέκτυπων είναι η ατιμωρησία. Ετσι χτίστηκαν τα αυθαίρετα, έτσι υποφέρουμε στις δημόσιες υπηρεσίες, έτσι επιβάλλεται και η βία ως καθημερινότητα.
  «Nόμος είναι το δίκιο του εργάτη», φωνάζουν ακόμη κάποιοι της «ορθόδοξης» Aριστεράς. Και μερικοί της άλλης Αριστεράς, του ΣΥΝ, ξεπερνούν «με βια» τη βία.
  Aς καμαρώσουν τη συνέχεια…τη δράση τους.

  by my bro

 3. ΠΡΟΕΔΡΟΣ 29 Μαΐου, 2009 στο 12:24 πμ

  η κεντρική επιτροπή του επαναστατικού συμβουλίου δηλώνει τα ακόλουθα:
  σήμερα η αντιδραστική και φραξιονίζουσα δράση προβοκατοροσυντρόφων έφτασε εδώ. Γγνωρίζοντας οτι ακόμη και τώρα που γράφουμε τα παραπάνω αλλά και τα παρακάτω, δίχως να χρειαστεί καν να μελετήσουμε το παραπάνω λιβελοπόστ του ταχέως αναπτυσσόμενου μπόγκ της παράταξής μας {(τα σας μας, τα μας μάσατα) χάρη κλην}, δεν έχουμε χασει τα λογικά μας ώστε να λέμε βλακείες όπως :
  Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ

  ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ…. ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΚΑ

  ΑΛΛΑ

  Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φρανς
  σε φάμπρικα δούλευαν φτιάχνοντας τανκς.
  Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φρανς
  αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τανκς.

  Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φρανς
  δουλεύαν στον Μπράουν, στον Φίσερ, στον Κραφ.
  Ο Μπράουν, ο Φίσερ κι ο Κραφ
  αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας τραστ.

  Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φρανς
  ανέμελοι δούλευαν πάντα στα τανκς.
  Ποτέ τους δε διάβασαν Μαρξ,
  ιδέα δεν είχαν για τραστ και για κραχ.

  Ο Μπράουν, ο Φίσερ κι ο Κραφ
  χωρίσααν σε Μπράουν, σε Φίσερ, σε Κραφ.
  Ο Μπράουν, ο Φίσερ κι ο Κραφ
  εχθροί τάχα γίναν, διαλύσαν το τραστ.

  Και πριν μάθουν, τι είπε ο Μαρξ,
  στρατιώτες τους πήραν στον πόλεμο πάν.
  Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φρανς
  σαν ήρωες έπεσαν κάτω απ τα τανκς.

  Ο Μπράουν, ο Φίσερ κι ο Κραφ
  σκεφτήκαν και βρήκαν, πως φταίει ο Μαρξ.
  Ο Μπράουν, ο Φίσερ κι ο Κραφ
  ξανάσμειξαν πάλι και φτιάξανε τραστ.

  ( αν και είναι διατυπομένες οι διαφωνίες του πάντα φίλου και συντροφου βασίλη (καραφλομαλλια) Παπακωνσταντίνου (του μαρμαρομένου Βασιλια) και όπενερ ( ο βλάχος ) των σκορπιονς }

  ,αλλά ναι!!! ιστορικές και ορθόδοξες επιλογες της πεφωτισμένης και πάντα νεανίζουσας ηγεσίας ΤΩΡΑ δικαώνονται!!!

  Δηλώνουμε αποφασισμένοι να καταγγείλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι
  1. αυτό δεν μας αρέσει,
  2. αυτό και πολλά άλλα
  3. θα σου πούμε αργότερα
  και εν κατακλείδι άντε ρε αλήτη!!!

  με τιμή και σέβας
  στους κοινού μας αγώνες

  εγώ και κανα δύο

  π.εσ. η τέχνη δεν είναι σκατα σήμερα, άλλα εμείς@gmail.klain.main

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: