Αγάπα τον πλησίον σου,

αρκεί να μην είναι gay, λεσβία,trans, μαύρος, κίτρινος, αλλόθρησκος, κοκ.

Τους αφορισμούς της Εκκλησίας δέχεται ο διάσημος Βρετανός τραγουδιστής Elton John, σχετικά με τις δηλώσεις του στο αμερικανικό περιοδικό «Parade», σχετικά με τον Ιησού και τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.

Ο ίδιος στη συνέντευξη δηλώνει: «Ο Χριστός, ήταν ένας συμπονετικός, πανέξυπνος ομοφυλόφιλος που κατανοούσε τα προβλήματα του κόσμου.. Προσπάθησε να είσαι λεσβία στη Μέση Ανατολή και είσαι σχεδόν νεκρή».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις, ενώ ο μητροπολίτης Καλαβρύτων στο προσωπικό του blog μιλάει για έναν άνθρωπο με κουσούρια, ο οποίος βρίσκεται στην κόλαση. Υπερασπίζεται την άποψη του λέγοντας: «τι θα κάναμε π.χ. αν κάποιος έθιγε την τιμή και την υπόληψη του πατέρα μας ή της μάνας μας;».

Παρόμοιες απόψεις ενστερνίζεται ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος σε σχετική δήλωση αναφέρει: «Δικαιώνει απολύτως τον γνωστό εις την εγκληματολογική επιστήμη ορισμό περί του ψυχισμού του αρρενοθήλεος, του μεγίστου Ιταλού εγκληματολόγου Καίσαρος Λομπρόζο, ο οποίος γνωμοδότησε ότι αρρενοθήλυς κέκτηται «τον δυναμισμό του άρρενος και τη μοχθηρία του θήλεος, δεν έχει ουδεμία ηθική αναστολή και ουδέν μεταφυσικό ιδεώδες».

Από: http://tvxs.gr/node/53110

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Aκτή Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ,
Τηλ. +30 210 4514833 (ἐσωτ. 19) Fax +310 210 4528332

Πειραιεύς 24 Φεβρουαρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

H εφιαλτική, εμετική καί εν ταυτώ χυδαία καί βάναυσα αποκρουστική δήλωσις του Βρετανού ομοφυλόφιλου πόπ συνθέτη μουσικού Elton John, ο οποίος έχει τελέσει καί σχετικό άθεσμο «γάμο» μετ’ άρρενος, στό περιοδικό Parade των Η.Π.Α. καί ὁ οποῖος κατά τήν συνήθη μέθοδο των πρωτογόνων λαών πού απέδιδαν στό Θείο τά προσωπικά των πάθη καί τίς δικές τους αισχρότητες καί διαστροφές, απεπειράθη νά προσβάλη τό θεανδρικό πρόσωπο του ενσαρκωθέντος Υιού καί Λόγου του Θεού του επί του Σταυρού θυσιασθέντος καί θανατώσαντος τόν θάνατο καί τήν φθορά της πεσμένης ανθρωπίνης φύσεως καί συναναστήσαντος όλο τό ἀνθρώπινο γένος δικαιώνει απολύτως τόν γνωστό εις τήν εγκληματολογική επιστήμη ορισμό περί τοῦ ψυχισμοῦ τοῦ αρρενοθήλεος του μεγίστου Ιταλοῦ εγκληματολόγου Καίσαρος Λομπρόζο, ο οποίος καί γνωμοδότησε ότι ο αρρενοθήλης κέκτηται «τόν δυναμισμό του άρρενος καί τήν μοχθηρία του θήλεος, δέν έχει ουδεμία ἠθική αναστολή καί ουδέν μεταφυσικό ιδεώδες».


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

από: http://mkka.blogspot.com/2010/02/blog-post_24.html

Δηλαδή:

Παρθένοι άνδρες ντυμένοι με φορέματα, κατακρίνουν τους ομοφυλόφιλους για την αλλοτριωμένη σεξουαλικότητά τους.*

* από το Διαγόρα το Μήλιο

Σχετικά με το  «Μέγιστο» Καίσαρα (Τσέζαρε) Λομπρόζο:

Υποστήριζε ότι ανατομικές έρευνες σε σώματα εγκληματιών που είχαν πεθάνει καθώς επίσης και εφαρμογές ανθρωπομετρικών μεθόδων πάνω σε κρατούμενους, απεκάλυπταν ότι οι εγκληματίες ήταν σωματικά διαφοροποιημένοι από τους φυσιολογικούς ανθρώπους. Αν η εγκληματικότητα ήταν χαρακτηριστικό που μεταβιβάζεται μέσω κληρονομικότητας, τότε ο εκ γενετής εγκληματίας θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός από σωματικά, εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα τα μεγάλα σαγόνια, τα ψηλά ζυγωματικά, η γαμψή μύτη, τα σαρκώδη χείλη κ.ο.κ. Στο έργο αυτό προχώρησε ακόμα παραπέρα, σε διαχωρισμό των βιολογικών στιγμάτων ανάλογα με το είδος του εγκλήματος (λ.χ. οι δράστες εγκλημάτων κατά της ζωής έχουν κοντόχοντρα χέρια, ενώ οι δράστες κλοπών, απατών και βιασμών έχουν μακριά χέρια).

«only we white people have reached the ultimate symmetry of bodily form»

Το έργο του ασκούσε μεγάλη επιρροή στη Λατινική Αμερική και σε άλλες ισπανόφωνες χώρες μέχρι τη στιγμή που ο Τσάρλς Γκόρινγκ (Charles Goring), ένας άγγλος διευθυντής φυλακών, έγραψε το 1913 το βιβλίο «Ο Άγγλος Κατάδικος» (The British Convict). Αυτό το βιβλίο απέδειξε ότι οι Βρετανοί κατάδικοι δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους Άγγλους και ότι όλες οι θεωρίες του Λομπρόζο ήταν αβάσιμες.

Advertisements

2 responses to “Αγάπα τον πλησίον σου,

 1. Ορθόδοξος 6 Μαρτίου, 2010 στο 4:28 μμ

  Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Elton John … “was a compassionate, super-intelligent gay man”. Διαφωνεί κανείς σε αυτό;
  Γιατί εάν δεν ήταν δεν θα εκμεταλλευόταν τέτοιου είδους δημοσιεύσεις σε ευαίσθητες χρονικές περιόδους όπως αυτή της Μεγάλης σαρακοστής. Είναι απολύτως κατανοητό ότι το κάνει για την προσωπική του προώθηση και δεν αξίζει να ασχολούμαστε και πολύ.
  Σαφώς όμως κατά τη γνώμη μου οι Μητροπολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να εκφέρουν τη γνώμη τους σε αυτό και πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Εάν δεν το κάνουν αυτοί, ποιοι θα το κάνουν;

  Κάθε Σαρακοστή όλοι αυτοί οι κύριοι που επιθυμούν να προβάλουν το εαυτό τους – έχουμε και εδώ στην Ελλάδα ένα-δύο γνωστούς συγγραφείς – παίρνουν μέρος σε συνεντεύξεις κατηγορώντας με κάθε τρόπο την Ορθοδοξία μας. Οι τακτικές είναι γνωστές αλλά και η πίστη των Ελλήνων επίσης.

  • Γενικός Φαρισαίος Πολιτικού Γραφείου 7 Μαρτίου, 2010 στο 7:16 μμ

   Εγώ δε σχολίασα τη δήλωση αυτή καθεαυτή ούτε το γιατί έγινε.
   Σχολίασα:
   -τις αντιδράσεις του παπαδαριού εναντίον όλων των γκέι κι όχι μόνο εναντίον της δήλωσης.
   -το παράδοξο ότι η αντίδραση στη σεξουάλικη επιλογή κάποιου, έρχεται από ένα χώρο που υπό ΚΣ θα έπρεπε να βρίθει από σεξουαλικά καταπιεσμένα άτομα
   -τη χρησιμοποίηση επιχειρημάτων ενός εγκληματολόγου ο οποίος πέθανε πριν 101 χρόνια, θεωρείται ξεπερασμένος (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί) και κάποιες τουλάχιστον απόψεις του, είναι ναζιστικές.
   Πάνω σ’ αυτά έχεις να σχολιάσεις κάτι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: