Εγκυκλοπαίδεια των ζώων


η εικόνα από εδώ

_________________________________________________________

Encyclopaedia Satyrus Larousse Britannica

Homo Pasokus Pasokus

Συστηματική ταξινόμηση

Βασίλειο:    Animalia
Συνομοταξία:    Non Arthropoda
Τάξη:    Invertebratus
Οικογένεια:    Struthio Camelus
Γένος:    Homo Cretinus
Είδος:    Homo Cretinus Graecus

Έως τώρα επικρατούσε η πεποίθηση ότι ο είναι άμεσος απόγονος του Homo sapiens. Ωστόσο, συγκριτικές μελέτες του DNA οστών και η κλωνοποίηση του DNA των οστών από την κοιλάδα της Ιπποκράτους, απέκλεισαν τη γενετική συγγένεια των δύο ειδών. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ένα ανθρώπινο κύμα Homo cretinus μετανάστευσε πριν από 100.000 χρόνια από την Αφρική και συνυπήρξε για κάποιο διάστημα με τους Homo neanderthalensis , οι οποίοι σταδιακά εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα λοιπόν με τις κλιματολογικές αλλαγές που συντελέστηκαν κατά το τέλος της Πλειστόκαινου και τα ανθρωπολογικά δεδομένα,  προήλθε από μια σχετικά πρόσφατη ομάδα ανθρωπιδών.
Απαντάται σε όλη την επικράτεια με πληθώρα παραλλαγών όσον αφορά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, αλλά με κοινό γνώρισμα την τακτική που απεικονίζεται στη φωτογραφία.
Κύρια χαρακτηριστικά η μακαριότητα και ιώβειος υπομονή όταν είναι εντός της τρύπας καθώς τo περιβάλλον της τρύπας παραμένει σοσιαλιστικό ανεξαρτήτως της πραγματικότητας εκτός αυτής.
Βασικό μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι όσο πιο βαθιά μπαίνει το κεφάλι στην τρύπα, τόσο πιο ψηλά σηκώνεται ο κώλος.

Advertisements

4 responses to “Εγκυκλοπαίδεια των ζώων

 1. Pingback: Tweets that mention Εγκυκλοπαίδεια των ζώων: -- Topsy.com

 2. stefanos 3 Μαΐου, 2010 στο 9:26 πμ

  Και μόνο το γεγονός ότι με αυτό το Homo Pasokus δεν βγάζεις ίχνος γέλιου ή σατυρας σε κατατάσει πραγματικά στην περίπτωση που καταδίκαζε ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Marsilio Ficino πριν 500 ολόκληρα χρόνια.
  Διάβασε αγαπητέ… ίσως σου χρησιμεύσει…

  «Φίλε, συλλογίσου πόσο διεστραμμένα ζούμε. Όντας κακόγλωσσοι και κακόφημοι, δεν έχουμε διάθεση να ακούσουμε τους άλλους. Εντούτοις, βρωμεροί καθώς είμαστε, ελπίζουμε να μας ακούσει ο Άλλος. Αλίμονο, με πόση παραφροσύνη και αδικία ζούμε! Προσπαθούμε να αλλάξουμε τον Άλλο, και όχι τις συνήθειές μας. Θέλουμε μεν να πείσουμε άλλους ως προς την αγαθοσύνη, αλλά δεν πείθουμε τον ίδιο τον εαυτό μας. Μεταφέρουμε καλοσύνη στο στόμα, αλλά κακία στην καρδιά μας. Όταν μιλούμε για αρετή γινόμαστε μια άψυχη λύρα και δεν ακούμε τον αληθινό μας ήχο. Μοιάζουμε με κακούς γιατρούς, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν τις αρχές υγείας που υπόσχονται στους άλλους. Φίλε, σε παρακαλώ, άκουσέ με για λίγο ακόμη. Με λόγια απλά και χωρίς δίδακτρα θα σου διδάξω Πολιτική, Κυβερνητική, Αρχές Οικονομίας, Ψυχολογία των Μαζών, Λογική, Κοινωνιολογία και Τέχνες ακόμη. Ώστε να πείθεις τον εαυτό σου για ότι είναι ορθό. Ώστε να ελέγχεις τις κινήσεις του νου σου. Ώστε να ρυθμίζεις με μέτρο την ενέργεια και τις πράξεις σου. Θα μου πεις ότι είναι δύσκολο. Αλλά δεν θα ήταν δύσκολο, αν, όπως επιθυμείς να ζήσεις, αγαπητέ Φίλε, επιθυμούσες εξίσου έντονα να ζεις ενάρετα»…

  Και το δικό μου σχόλιο…

  Στις δύσκολες ώρες που ζούμε είναι τόσο σημαντικό να μπορούμε να διακρίνουμε το αληθινό και το σωστό. Στον κίνδυνο και στη θέα του θηρίου που πλησιάζει να μπορούμε να προτάξουμε τη λογική και να επιλέξουμε την πράξη που ταιριάζει στην κατάσταση. Αν σήμερα αδυνατούμε να αντιδράσουμε λογικά, ίσως θα μπορούσαμε να το δικαιολογήσουμε εξαιτίας της φυσιολογικής οδύνης που αισθανόμαστε, από το φόβο μήπως και δεν τα καταφέρουμε με τις υποχρεώσεις που έχουμε συμφωνήσει με Τράπεζες, Ασφαλιστικές εταιρείες, κλπ… Μπορούμε όμως να ρυθμίζουμε τη συμπεριφορά μας σύμφωνα με τα παιχνίδια των προβοκατόρων, των φανατικών, των κομματικών ινστρουχτόρων και των λαϊκιστών;
  Πόσο εύκολο, μα και πόσο τιμητικό είναι να προπηλακίσουμε – ας πούμε – τον Απόστολο Κακλαμάνη και να σχολιάζουμε το γεγονός με καμάρι στο facebook ή να είμαστε χαρούμενοι, ως άλλοι ποδοσφαιρόφιλοι κάφροι, ότι η Αλέκα Παπαρήγα αποκαλεί ουσιαστικά τον πρωθυπουργό ελεεινό ψεύτη;¨
  Τελικά, γιατί διαρκώς στα χείλη μου σιγοσέρνεται μια απαξιωτική φράση για τη ράτσα μας, μηδέ και του υπογράφοντος εξαιρουμένου;

  • Γενικός Φαρισαίος Πολιτικού Γραφείου 3 Μαΐου, 2010 στο 3:34 μμ

   Ξεκινάς με λάθος δεδομένο: ο homo pasokus δεν φτιαχτηκε για σατιρα ή γέλιο. Προεκυψε από συζητήσεις με πασοκους των οποίων το best of ακολουθεί.

   -Εμενα δε με νοιαζει αν ερθει το ΔΝΤ, εγώ είμαι τυπικός

   -Τουλάχιστον θα φύγουν οι βρωμιαρηδες (βλ.μεταναστες) και θα παρουμε πισω τις δουλειες που μας πήραν

   -Καλα τους κανει τους ΔΥ, ευτυχώς δεν πειραζει 13ο και 14ο μισθό στον ιδ.τομέα (στην ερώτηση «με κατάργηση ΣΣΕ και αποζημειώσεων το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιο και χειρότερο;» η απάντηση ηταν «εεε, ευτυχώς δεν πειραζει 13ο και 14ο μισθό στον ιδ.τομέα »

   Αν κάνω λάθος στην ταξινόμηση (μη αρθρόποδο, ασπόνδυλο, κρετίνος, με μονιμο στρουθοκαμηλισμό) διόρθωσέ με.

   Για τον Κακλαμάνη:
   Όταν τα μέτρα είναι επι δικαίων και αδίκων (τάδε έφη ΓΑΠ) η οργή είναι λογικό κι αναμενόμενο να είναι επίσης επι δικαίων και αδίκων. Δράση και αντίδραση αγαπητέ. Το γεγονός ότι είναι συμπαθής δε σημαίνει οτι ειναι αθώος του αίματος. Τι έκανε επι Σημιταρά του Τουρκοφάγου ή έστω τι λέει τώρα για τότε; Ποια η θέση του για τους Τσουκατοπανταγιάδες; Για το σύντροφο Γιάννο_γιατοσοσιαλισμόαγωνιζόμαστεόλοισυντροφοι;

   Για την Αλέκα:
   Επειδη ο χαρακτηρισμός ελεεινός ψεύτης προέρχεται απο το σταλινικό απολίθωμα δε σημαίνει οτι δεν ισχύει. Πρώτοι οι πασοκοι (ως δημοκρατικοι-προοδευτικοι πολιτες που αυτοχαρακτηριζονται) θα επρεπε να ξεσηκωθουν για την τεράστια κωλοτούμπα του ΓΑΠ. Οι ιδιοι παραδέχονται ότι η ΝΔ με τετοια μετρα δε θα άντεχε ουτε 24 ωρες. Αλλά αφου ειναι Παπανδρέου χαλάλι του.

   Τέλος δέχομαι τους χαρακτηρισμούς του Marsilio (κακόγλωσσος, βρωμερός, χωρις ίχνος καλοσύνης κλπ). Αυτό όμως δε σημαίνει οτι έχω άδικο.

 3. antidrasi+sex 3 Μαΐου, 2010 στο 4:51 μμ

  stefanos, και από εδώ αγαπούλα μου;

  Με τον homo pasokus δεν γελάει παρά ένας homo pasokus όπως βέβαια και η καμήλα δεν βλέπει την καμπούρα της.

  «Στις δύσκολες ώρες που ζούμε είναι τόσο σημαντικό να μπορούμε να διακρίνουμε το αληθινό και το σωστό.»

  Να ζήσεις χίλια χρόνια. Το αληθινό και το σωστό είναι ότι χρόοοονια τώρα οι φύλαρχοι των homo pasokus καταλήστευαν δημόσιο χρήμα, βόλευαν άλλους της φυλής και τώρα καλούν να πληρώσουμε «μαζί».

  Σε αυτό έχω να αντιτάξω αυτό το βίντεο:

  «από το φόβο μήπως και δεν τα καταφέρουμε με τις υποχρεώσεις που έχουμε συμφωνήσει με Τράπεζες, Ασφαλιστικές εταιρείες, κλπ… »

  Ως άτομα ή ως κράτος; Γιατί προσωπικά δεν έχω τέτοιες υποχρεώσεις και ως σύνολο άλλοι μου τις δημιούργησαν.

  «Πόσο εύκολο, μα και πόσο τιμητικό είναι να προπηλακίσουμε – ας πούμε – τον Απόστολο Κακλαμάνη »

  Και εδώ έχεις δίκιο. Κανονικά πρέπει να τους προπηλακίζουμε ΟΛΟΥΣ, όπου τους πετυχαίνουμε.

  Δεν πας στην τρύπα σου; Αν και από εκεί μπορεί να γράφεις, τι βάρδια χτυπάς στην Ιπποκράτους; Πρωινό ή γερμανικό;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: