Πολύτιμο και οικονομικό για κάθε τραπέζι, το αυγό είναι η πλουσιότερη σε θρεπτικές ουσίες τροφή

Πολύτιμο και οικονομικό για κάθε τραπέζι, το αυγό είναι η πλουσιότερη σε θρεπτικές ουσίες τροφή. Πρωτεΐνες – το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από αυτές!-, βιταμίνες, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, μέταλλα και τόσα άλλα θρεπτικά συστατικά, τα αυγά προορίζονται για να σας προσφέρουν τη δύναμη και την ενέργεια που χρειάζεστε κάθε μέρα! Με λίγα λιπαρά και άριστη χοληστερόλη, τα ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ είναι η πιο φρέσκια πρόταση για μικρούς και μεγάλους!

Εάν ειδικά δοκιμάσετε και τα Χρυσά Αυγά «Για κάθε μέρα» με φυσικά πολυακόρεστα Ω-3 και DHA, που αυξάνουν την καλή χοληστερόλη και μειώνουν την κακή, τότε θα κάνετε καλό και στην καρδιά σας!

Το ξέρατε ότι ακόμη και σε καθημερινή βάση η κατανάλωση αυγών δεν επηρεάζει σημαντικά τα ποσοστά χοληστερόλης στο αίμα;Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν μπορείτε να απολαμβάνετε τα Χρυσά αυγά «Ναι!» με 20-30% λιγότερη χοληστερόλη!

Σε μία πρόσφατη έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό FASEB βρέθηκε ότι η κατανάλωση αυγών στο πρωινό μπορεί να συνεισφέρει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους και σημαντική μείωση στην περιιφέρεια του σώματός σας εάν κάνετε δίαιτα. Απολαμβάνοντας αυγά στο πρωινό σας νιώθετε μεγαλύτερο κορεσμό, άρα καταναλώνετε λιγότερο φαγητό στα επόμενα γεύματα.

Τα μάτια σας 14! Το αυγό, ως πηγή 2 αντιοξειδωτικών ουσιών, λουτείνης και ζεαξανθίνης, ωφελεί σημαντικά στην όραση. Μειώνει το ρίσκο του καταρράκτη και βοηθά στην πρόληψη γήρανσης στην κηλίδα του κέντρου αμφιβληστροειδούς, κύρια αιτία τύφλωσης σε ηλικία άνω των 65 ετών.

Αυγά ποσέ με χαβιάρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
400 γρ. πατάτες
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
4 κουταλάκια ξύδι
4 αυγά
4 κουταλιές χαβιάρι
αλάτι, πιπέρι καγέν

1. Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.

2. Στο μεταξύ ετοιμάστε τα αυγά ποσέ: Σ’ένα μικρό σαγανάκι ρίξτε 100 ml νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι ξύδι και λίγο αλάτι. Σπάστε μέσα ένα αυγό και βράστε το «ποσέ» για 3-4 λεπτά. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο για τα άλλα 3 αυγά. Έπειτα κόψτε τα ασπράδια γύρω-γύρω για να διορθώσετε το σχήμα τους.

3. Ξεφλουδίστε και κάντε τις πατάτες πουρέ. Ανακατέψτε το με 4 κουταλιές λάδι, τον άνηθο, το μισό χαβιάρι και πιπέρι καγέν.

4. Σερβίρετε τον πουρέ με τα αυγά ποσέ και το υπόλοιπο χαβιάρι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: